Statiune Pamporovo Bulgaria

Pamporovo

Statiunea Pamporovo este situată în interiorul muntilor "Rhodopi", la 1650 de metri deasupra nivelului marii, chiar la poalele vârfului Snejanka si se afla la o distanta de aproximativ 220 kilometri fata de Sofia, la 85 km fata de Plovdiv, 15 de kilometri nord de oraşul Smolian şi la 10 kilometri sud de oraşul Chepelare.

Clima în Pamporovo se distinge cu ierni blânde de mai mult de 100 de zile insorite, temperatura medie a aerului fiind de -3 grade.

Transportul pe cablu in retea este foarte bine dezvoltat, astfel incat aproape toate partiile de ski încep din vârful Snejanka, înălţimea lor variază de la 1926 până la 1400 de metri deasupra nivelului mării. Toate pistele sunt sigure si sunt mentinute in conditii optime. Sezonul turistic începe în cursul lunii decembrie şi continuă până la sfârşitul lunii aprilie.

La baza, Pamporovo este o statiune facuta pentru ski oferind 25 km de partii, 38 km pentru coss-country. Accesul catre toate aceste partii este asigurat de 18 instalatii pe cablu cu o capacitate de de 8500 de persoane pe ora.
Partea mai veche a statiunii se afla la nord de Snejanka. La sud se gaseste o zona rezidentiala numita Cabana Pinilor.

HOTELURI


Link Travelio

Teztour Membru Anat