Despre noi

Inceputul

Societatea Balkan Air Travel şi-a inceput activitatea în 1999, având ca obiect de activitate principal Transporturile aeriene de pasageri şi conexe, acţionând ca agent de ticketing pentru companiile aeriene Bulgaria Air, Hemus Air, CSA, Malev, Turkish Airles, KLM, Air France.

Punctul de pornire  Balkan Air Travel – We have the same destination

Dată fiind structura acţionariatului mixt româno-bulgar al societăţii am identificat potenţialul ridicat pe care îl reprezintă pentru turiştii români destinaţia Bulgaria, la acea dată neofertată deloc pe piaţa românească. În 1999 am efectuat infotripuri în Bulgaria,

Serviciile excelente raportate la preţurile corecte, procentul de 75% de turişti străini aflaţi în întreaga Bulgarie, modelul inovator de management hotelier, precum şi admiraţia, respectul nostru pentru modul de abordare al relaţiilor cu partenerii ne-au determinat să orientăm tot efortul nostru de promovare către această destinaţii.

Simultan, am organizat şi grupuri de incoming pentru Bucureşti, Valea Prahovei şi Mănăstirile Moldovei pentru grupuri de turişti bulgari.

Considerând acest aspect, ne-am extins activitatea societăţii cu activitate de turism în calitate de agenţie turoperatoare, derulând activităţile de vânzare sejururi organizate de tip charter pentru grupuri,  neîntrerupt pe tot parcursul sejurului-circuitului, oferindu-le acestora şi transportul organizat cu ghid şi însoţitor.

Principiile noastre de firmă

Arta de a oferi o floare reprezintă de fapt întregul simbol al ospitalităţii. Tradus, acesta este îndemnul pentru turistul nostru de a găsi vacanţa care îi este necesară prin noi, de a-i mulţumi că ne-a ales şi de a reveni.

Primul dintre principiile noastre de firmă formulat  de la început a fost reprezentarea şi consultanţa oferită turistului român, personalizarea ofertei şi asistenţa sa la destinaţie, astfel încât turistul să se fidelizeze şi producă, pe cale de consecinţă, concentrări de grupuri de interes.

Al doilea principiu îl reprezintă legătura directă cu hotelierii destinaţiei, bazată pe avantajul limbii vorbite a locaţiei respective, prin contracte directe.

Cunoaşterea aprofundată a locaţiei, complexului hotelier, regiunii, oraşelor muzeu satelite, a gastronomiei locale, a tradiţiilor locului este punctul de pornire şi permanentă actualizare a informaţiilor despre destinaţia promovată.

Astfel, prin Balkan Air Travel oferim exclusiv hotelurile şi serviciile adiacente temei care sunt temeinic verificate de noi şi colegii noştri, prin study-tour-uri şi şederi anuale, cu Fact Sheeturi actualizate pe fiecare dintre ele.

Al treilea principiu de firmă îl reprezintă verificarea feed-backului turiştilor la revenirea din locaţie pentru a confirma/infirma total/parţial Fişele de hotel-locaţie pe care le ofertăm, în considerarea relaţiei cu turistul.

Valorile noastre. Clienţii noştri

Valoarea noastră fundamentală o reprezintă familia, astfel încât  afacerea pe care o derulăm este de familie, în familie şi pentru familie. Aceasta ne reprezintă şi pe noi ca persoane.

De familie – lucrăm zi după zi, ambii asociaţi, unul român, unul bulgar, împreună.

În familie – considerăm echipa noastră de lucru o familie, integrăm şi împărtăşim întreaga noastră experienţă celor nou-veniţi, avem colegi de drum lung selectaţi pe criterii profesionale şi morale.

Pentru familie – turiştii noştri dedicaţi sunt familiile, în special familiile cu copii.

Aceasta este valoarea care ne-a adus recunoaştere, notorietate, credibilitate şi succesul afacerii noastre. De la 100 de turişti în 1999-2000, oferim astăzi servicii pentru 7500 de turişti anual, din care 6000 sunt turişti repetitivi.

Profesionalismul - provocarea noastră personală a fost aceea de a ne transforma din turişti profesionişti în profesionişti în turism.

Dedicarea implicată  - tratăm fiecare turist în parte dedicat, căutând cea mai potrivită ofertă pentru acesta, în considerarea sa, înţelegând si apreciind corect valoarea excepţională pe care o are relaxarea şi timpul său liber.

1999-2002 – Povestea Litoralului bulgăresc

Staţiunile prezentate în ofertele 1999-2000 au fost Albena şi Nisipurile de Aur.

Cu staţiunea Albena am semnat pentru perioada 1999 – 2002  un contract de exclusivitate pentru teritoriul României, susţinut si de o campanie de presă continuă. Am promovat de asemenea pachetele balneologice susţinute în Centru Medical Albena, pachetele de sejur cu lecţii de călărie pentru copii, excursiile susţinute de Albena Tour – Balcic, Capul Calicra, Degustare de vinuri, Nessebar, Fiesta Bulgărească.

Începând cu anul 2000 am participat la toate ediţiile Târgului Internaţional de Turism de la Romexpo, asociindu-ne imaginea firmei cu destinaţia Bulgaria, pionieri şi promotori.

În anul 2000 am adăugat staţiunile Duni şi Nessebar, continuând şi dezvoltând produsul Litoralul Bulgăresc atât prin abordarea  nordului, cât şi sudului acestuia.

Anul 2001 a marcat începutul promovării ofertelor de iarnă în Bansko şi Pamporovo, oferte de Crăciun, Revelion, oferte de balneologie.

Campania de presă de introducere a destinaţiei Bulgaria în România am realizat-o cu revista Formula As, cotidianele România Liberă, Cotidianul, Capital, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional. Advertorialele, interviurile şi intervenţiile punctuale pe această destinaţie fac parte din mapa noastră de presă.

Infotrip-urile cu jurnalişti şi agenţii de turism revânzătoare le-am organizat în fiecare an în staţiunile enumerate anterior.

            Reprezentarea pe internet am realizat-o prin primul nostru site dedicat, www. balkanair.ro

            2003-2006 – Balkan Travel – Vacanţa de vis... a vis

În anul 2003 ne-am rebranduit, din Balkan Air Travel menţinându-şi acelaşi drum cu turiştii săi – We have the same destination, în brandul dedicat vacanţelor de vizavi de Dunăre, respectiv printr-un joc de cuvinte şi o siglă expresivă, morişca aflată între roze, Vacanţa de vis... a vis.

Activitate de turoperator – Începând  cu 2003 ne-am format, fidelizat şi dezvoltat reţeaua de agenţii revânzătoare. Parte dintre ei au devenit ulterior, alături de noi, promotori ai Bulgariei, concurând la această dată cu societatea noastră pentru clasamentul societăţilor de outgoing pe Bulgaria.

Staţiunile prezente în ofertele 2003-2006 – Litoral: Albena, Nisipurile de Aur, Rusalka, Balcic, Constantin şi Elena, Obzor, Sunny Beach, Duni, Nessebar, Sveti Vlas, Primorsko, Pomorie

Munte: Bansko, Borovets, Pamporovo, Veliko Târnovo, Sandanski.

Evenimente adăugate

Anual începând cu 2003 am organizat în Albena, respectiv Primorsko în premieră în Bulgaria Tabăra de Medicină Tradiţională Chineză a Maestrului Lin Kai Ting de la Federaţia Naţională Qilingong România, cu o participare internaţională de circa 300 de persoane cu durată de desfăşurare 10 zile.

Am formulat oferte şi prestat servicii pentru Team Builiding Incentive pentru societăţile KPMG, ProfiLux, Delloite and Touche, Connex/Vodafone, Dialog/Orange.

În anul 2005 am organizat prima ediţie a Festivalului Inima Reginei Maria –Balcic. 200 de participanţi au putut beneficia de un eveniment dedicat personalităţii Reginei Maria, concert de muzică de harpă a muzicianului Erik Berglund - California pe malul mării, în incinta castelului de la Balcic, expoziţie de fotografie de epocă cu prezentarea invitatului special, domnul academician Constantin Bălăceanu Stolnici, concert de flaut-pian, drumeţie prin Balcicul de altă dată îndrumaţi de doamna Păuleanu – autorea albumului de artă Balcicul în pictura românească.

Partenerii media ai acestui proiect au fost Televiziunea Română – secţia cultural, TV SENSO, Editura For You, Ziarul Financiar, Formula As, Radio România Cultural, Agenția Rompres, Televiziunea Publica Bulgară, BTV.

Internet, servicii adăugate

Reprezentarea pe internet am realizat-o prin site-ul dedicat, www. balkantravel.com.ro, serviciile adăugate fiind serviciul de newsletter oferit persoanelor fizice şi juridice organizate în banca noastră de date, pecum şi prezentările de destinaţii pentru grupuri de interes.

2007-2010 – Balkan Travel – Dedicated Tourism. Noi destinaţii

Alături de activitatea curentă continuată şi dezvoltată prin identificarea de noi hoteluri/noi parteneri, societatea noastră a determinat, susţinut şi coordonat, prin acţionarii săi, introducerea pe piaţa românească a unui turoperator internaţional, TEZ Tour România. Elementul esenţial şi definitoriu al activităţii acestuia este sistemul de rezervare on-line în timp real şi contingentul de camere pe care îl deţine în Turcia, Egipt, Thailanda, Grecia, Spania, Maldive.

Dintre aceste destinaţii, am ales să revindem locaţiile dedicate turiştilor noştri familii cu copii, respectiv Turcia şi Egiptul, astfel încât, la acest moment, Balkan Travel are şi calitatea de agenţie revânzătoare pentru produsele acestui turoperator.

În acest interval de timp, am dezvoltat simultan în interiorul societăţii noastre conceptul de turism dedicat care presupune abordări diferite şi extinde targetul nostru, respectiv SPA Concept, Ski Addicted, Minivacanţe de week-end, Circuite.

Travelio – în vederea optimizării activităţii noastre şi reducerii numărului de operaţiuni fizice necesare rezervărilor, printării documentelor de călătorie, înregistrării plăţilor, organizarea băncii de date, a urmăririi statusul rezervărilor, precum şi a simplificării atribuţiilor de post ale noastre, am lucrat timp de doi ani impreuna cu un softist la un program specializat pentru activitatea de turism, denumit TRAVELIO.

PROIECTE 2011

Festivalul Inima Reginei Maria – Editia a 2-a

Parteneri media: Jurnalul Naţional, Antena 1, TVR Cultural, Formula As

Status: în lucru.

Estimare participanti: 400 persoane

Desfasurare: Balcic, Capul Calicra

Perioada desfăsurare: 28 aprilie-4 Mai 2011