CROATIA

Croatia centrala este zona dintre vaile raurilor Sava, Drava si Mura. Daca o vizitati veti putea cunoaste caracterul continental al tarii, veti putea admira depresiunile in complementaritate cu dealurile si pantele abrupte ale muntilor acoperite in special cu vita de vie, va veti putea plimba prin padurile de stejar, fag si alte paduri de foioase si veti putea vizita burgurile, castelele si conace medievale.

V-ati dorit mereu o vacanta departe de caldura verii si departe de atmosfera vibranta a Mediteranei, intr-o zona idilica, verde si deluroasa cu vite de via, rauri si paduri? Preferati linistea si atmosfera calma a oraselelor medievale romantice, a caselor de vara si a conacelor de la tara? Un loc plin de izvoare termale, SPAuri si locuri de pelerinaj? In acest caz, trebuie sa alegeti regiunea din nordul Zagreb-ului si sa va bucurati de frumusetea Croatiei centrale.

Zagreb este capitala Republicii Croate, si este un centrul politic si diplomatic, cultural, economic, comercial, sportiv, de transport si comunicatii. Este un oras al contrastelor – modern si vechi in acelasi timp, dedicat afacerilor dimineata, relaxat si iubitor de distractie seara, o metropola tipic europeana din mai multe puncte de vedere, este un oras pe care turistii si-l vor aminti datorita sarmului sau si datorita ospitalitatii localnicilor.

Zagreb este si cel mai mare oras din tara. S-a dezvoltat din doua asezari medievale care au inflorit timp de secole pe doua dealuri vecine. Atestarea istorica a orasului Zagreb dateaza din anul 1094, cand s-a stabilit o dieceza acolo. Fatadele clasice si secesioniste ale nucleului istoric infatiseaza spiritul maret al Imperiului Austro-Ungar, dar din loc in loc putem identifica contururi panoramice precum cele din Praga. Aproape toate locatiile importante si culturale ale orasului sunt situate in centru, care musteste de cafenele cochete, restaurante elegante, terase si parcuri foarte bine ingrijite precum Ribnjak, aflat sub zidurile Kaptolului. Punctul central al orasului este magnifica catedrala gotica si turnurile sale filigranate. Zrinjevac, parcul localizat foarte aproape de piata centrala, face parte din “potcoava” verde Lenuci care cuprinde unele dintre cele mai frumoase cladiri din oras.

Imagine din Croatia Imagine din Croatia Imagine din Croatia Imagine din Croatia Imagine din Croatia Imagine din Croatia Imagine din Croatia Imagine din Croatia Imagine din Croatia Imagine din Croatia Imagine din Croatia Imagine din Croatia Imagine din Croatia

Link Travelio

Teztour Membru Anat